Home arrow Despre noi, în câteva cuvinte ...
Despre noi, în câteva cuvinte ...
Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul;
există clipe, oameni şia fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Persoană juridică română apolitică, nonguvernamentală şi nonprofit, Fundaţia Vasile Dumitrache are ca scop organizarea de activităţi socio-educative, culturale şi caritabile, destinate să cinstească memoria profesorului Vasile Dumitrache şi să promoveze în rândul tinerilor ştiinţa, cultura şi arta.

Concursul Intrajudeţean de Matematică Vasile Dumitrache din 31 mai 2008, organizat în colaborare cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui deschide seria activităţilor care concretizează obiectivele Fundaţiei, având ca public ţintă pe elevii bârlădeni.

Menţionăm între aceste obiective: crearea şi administrarea unei burse de studii Vasile Dumitrache ce urmează a se decerna anual celui mai bun elev la matematică din Bârlad; publicarea unui volum comemorativ la împlinirea a 85 de ani de la naşterea profesorului Vasile Dumitrache; promovarea şi susţinerea tinerilor dotaţi intelectual prin acordarea de burse, ajutorarea copiilor defavorizaţi; realizarea unui bust al profesorului Vasile Dumitrache, amplasat în incinta sau în curtea liceului; iniţierea demersului oficial pentru atribuirea numelui Vasile Dumitrache unei străzi din Bârlad; iniţierea de cercuri de studii, organizarea de conferinţe, colocvii, simpozioane şi sesiuni ştiinţifice, precum şi integrarea unora din activităţile Fundaţiei în programe culturale locale şi / sau regionale (Zilele culturale ale Bârladului), colaborări cu alte instituţii culturale (Academia Bârlădeană) etc.

        La împlinirea unui an  de la întemeiere, Fundaţia „Vasile Dumitrache”  se află în plin proces de definire şi confirmare a identităţii  şi îşi numără deja, cu satisfacţia unor promisiuni ţinute, primele realizări: Concursul de matematică „Vasile Dumitrache”, devenit Interjudeţean, este la a doua ediţie, Cabinetul de matematică „Vasile Dumitrache”, inaugurat la 15 septembrie 2008, odată cu  lansarea volumului omagial „Profesorul. Vasile Dumitrache sau lecţia iubirii de şcoală”.

        Tot în incinta Liceului „Mihai Eminescu”, Fundaţia şi-a stabilit noul sediu, în imediata vecinătate a Cabinetului de matematică.

        Cel mai ambiţios dintre proiectele Fundaţiei este în faza pregătitoare: o şcoală în regim privat, cu elevi şi profesori selectaţi şi motivaţi,  cu un program de pregătire intensivă în matematică, filozofie şi limba engleză şi  care să asigure formarea competenţelor şi să aplice acelaşi mod de evaluare, aceleaşi credite ca în afară, şi un bacalaureat internaţional.


User Comments

Comment by on 2009-04-22 12:43:11
Foarte frumoase obiective aveti! Sper sa le duceti pe toate la indeplinire!Felicitari, succes si la mai mare...avem nevoie de asa ceva, intr-un oras ca Barlad-ul! 
 
Roxana

Comment by on 2009-04-30 21:51:08
Initiativa Fundatiei Vasile Dumitrache este laudabila si merita admiratia birladenilor. Trebuie apreciata la justa valoare si contributia sponsorilor - dlui Margelus Burga - precum si activitatea sustinuta de comitetul director al Fundatiei. Felicitari pentru prezenta la festivitaile omagiale din acest an a unor personalitati remarcabile ale vietii stiintifice si academice romanesti , precum si popularizarea Concursului de matematica in judetele invecinate. Cred ca ar fi necesare si punerea in practica a celorlalte obiective declarate ale Fundatiei : infiintarea unei clase speciale de matematica - pepiniera unor viitoare succese in acest domeniu - , rasplatirea celui mai valoros elev la matematica din Barlad, cu cele mai bune performante - stimulent si pentru o competitivitate sporita in plan scolar ! , derularea unor colocvii si seminarii pe teme de larg interes stiintific. Tuturor celor care trudesc pentru mersul inainte al Fundatiei , succes !

Please login or register to add comments

Caută pe site
Din galeria foto
Donate via PayPal
Concursuri
7 mai 2011 - Ediția a IV-a
24 apr 2010 - Ediţia a III-a

fvd_blog_sidebar.png